arriben les festes , la mora morisca

l'altre dia parlava en un vei del carrer que me preguntava, jordi, com esta aixo de la moristica?... l'home se referia a la mora morisca, un altre ne diu la fira moristica, be molt noms per a definir una una festa.

recordo les primeres edicions a on un servidor anava vestit de soldat i tirava del carro de una bruixa o los meus primers pasos com a "artista", encara ni ha que em diuen "Riambau". de fet la mora morisca s'ha fet gran i com mes gran se fa una cosa començen los problemes, primer son petits, despues entren a la organisació i despues exploten com los dimonis de cen!.

de fet comenten que hi ha una comissió de mora morisca (que de fet muda mes que la de festes), de la qual no pertanyo "nomes faltaria", pero si que soc voluntari (com sempre) pero hi han coses que me fan desistir dels intens d'ajudar a la organització i una de les coses es una part de la comissió de la mora morisca, la part mes rancia, la part mes tradicional, la part que mos dixa a parir. esta part dixa a parir als meus estimats almogavers, dixa a parir als meus veins i al meu barri pero el que no saben los "paridors" es que si natros no obrim l'antrada per a montar la taberna i no mos anbrutem de fang per a fer festa, no es fa i es poden oblidar de la citel·la.

De fet penso que les comissions han de tenir algun punt decissori pero pel que es veu no en tenen (a la de festes encara decidim algo), aqui pero es veu que només tenen "voto" algunes seccions. de moment us podeu deleitar al web de la festa http://www.moramorisca.com on trobareu de novetat, el cartell i els dies de la festa, perque la resta encara no esta feta!!!, senyors que falta una semana justeta i encara no tenim la programació???
recordo fa temps que per sant juan ja teniem la programació i estava repartida... pero que hi farem.

De moment només us dixo an lo cartell, quan publiquin la programació ja refare l'entrada.


a mi personalment no m'atreu massa el cartell,. no expressa el subtitol "tres visions i un sol món" es molt semblant als dels anys anteriors pero be ja el tenim aqui.

Si durant l'escrit, tu lector, t'has sentit identificat deu ser perque es veritat, i els altres que no sei sentin millor, que ya me foten prou a parir per la festa major.

Primera actualització 19:17 (del mateix dia), han actualitzat el web en l'apartat del sopar morisc (veig que engunay ha canviat a dissabte, jo tenia entes que era el divendres, pero bueno us dixo l'enllaç i feu voca: sopar morisc

ara vindria lo de: Au pos aqui queda!! i tot lo rollo, pero ai decidit a partir d'ara mateix que en cada escrit que faci l'acabament sigui una frase, un proverbi o un refrany segons el dia o l'escrit... aixi que:


El que s'enfada per les critiques, reconeix que les tenia ben merescudes.
Caius Cornelius Tacitus (historiador romà)

24 comentaris:

Al-la Vabú ha dit...

Doncs no et queixis tant de lo que fa la gent, quan segons la informació de la web dins la organització de la festa esta la teva cunyada i el seu home que d'alguna cosa els deus conèixer.
I de programació alguna cosa ja està penjada.

A la citela estan ha dit...

Ah! me'n alegro que estigui alguna cosa penjada, ara ho miro!. I si a la web hi ha penjada la llista de la gent de la comissió, pero potser l'haurien d'actualitzar. Com hauras observat me queixo d'una part de la comissió, i es evident que no em queixo de les persones que tu anomenes!

Salut!, i veig que la frase final de l'escrit s'adiu i molt!

ha dit...

No es per queixar-me pero repetim sopar. Fa quatre anys vam sopar lo mateix, menos lo postre.

A la citela estan ha dit...

si he vist lo del sopar, pero enguany no'l catarè, tinc un altre compromis que no puc eludir, aixi que pels que hi vagin bon profit!

Conseller comarcal ha dit...

també esta a l'organització la familia Corleone, ostres tu, la regidora, l'home i el padrinet, aquest any no poseu numeros a les cadires de les taules, haver si el padrinet tornara a montar l'enrenou del quinze, que l'home sap de lletra, pero els numeros ja es molt demanar. Ahi ara potser s'enfadaran tam com diu la frase, el proverbi o el refrany que mes dona, la realitat es la que es.

Bona Mora Morisca Morencs.

Anònim ha dit...

Jo crecu

Anònim ha dit...

Jo crec que la frase té la pots aplicar tu mateix, ja que et queixes d´una critica i per això fas aquest escrit critican que algú us hagi criticat, penso que no t´aclareixes i per això et dic que t´apliquis la frase.El sopar és fa el divendres com sempre per tant pots venir si el compromis el tens el dissabte,de tota manera la gent soparà igualment.També penso que ets un bon voluntari però et perd que no saps callar i ofens sense calgue.

J.J. ha dit...

Ostres aquest te la cua de palla, sera de l'organització o un membre del clan familiar Corleone.

A la citela estan ha dit...

entenc el que diu l'anonim, pero t'explico amic; en el moment d'escriure el text a la web hi ficaba que era el diu 11 el sopar. Com hauras comprovat a l'escrit posterior hi ha el programa integre. es evident que la gent sopara igualment no en tinc cap dubte "amic".
I en lo de voluntari et corregirè ara mateix, "ex-voluntari", perque enguany me dedicare a ajudar a d'altres!

Anònim ha dit...

LA paraula ¨voluntari¨ja ho diu tot les coses es fan per voluntat, si un no en té doncs és millor que no en faci,ara també és millor que no parli i així no ofen i no contamina ha altres persones amb les seues neures.I no, no soc de cap clan soc d´una família molt arraigada del poble, i em dol que quan una cosa del poble funciona, sempre hi hagi algú que ha de surti per ¨peteneres¨perquè sembla que li sapiga greu que funcioni.Això és tot ¨amic¨

A la citela estan ha dit...

Bueno, veig que no es poden explicar certes coses en un bloc PERSONAL. la veritat es que si escric estes coses es perque passen i si els anonims es senten ofesos pues sera per alguna cosa. No he dit en cap lloc que vull que falli una festa del poble, aixo segur que no. No em sap greu que funcioni el que em sap greu es que pringant una minoria i sempre els mateixos, son d'altres que es fiquem les medalles i dexideixen temes sense fer-ne cap consulta.
En el tema del voluntariat si tant be em coneixes sabras que no m'en falta de voluntat pero com ja he dit de vegades te la fan perdre tota.

ha dit...

Tens raó anònim, funciona perque hi ha gent que vol que funcioni. Pero si no cuidem a la gent dels barris, que són realment la part implicada, de res mos servirà tenir comissions i demés grups perque tot rutlli.
De moment ja fa tres anys que la gent del barri cristià no surt al carrer.

Anònim ha dit...

Cè tu saps bé que la gent del barri cristià no surt al carrer perquè tots tenen una edat força considerable i dit per ells mateixos¨ja no poden¨Tanmateix estan força contents de que se´ls hi faci com més coses millor al seu barri i participent sortint al carrer obrin les portes de seua casa per si ha algun firaire o altre persona necessita quelcom

Corleone pare ha dit...

que no veus que ho tenim tot controlat, que no et creus que estem de regidors voluntariament i sense anim de lucre, AAAAHHHHIIIIII, aixó potser no es ben be aixi, be la famila Corleone ho tenim tot vaix control o es que no et va quedar clar l'any passat tots al carrer, i jo dalt a la balconada de la meua casa de la vila, dirigint el que la meua dona no podia arrivar, que no veieu que som un unic grand i lliure com la moneda aquella de la foto de Sisquet. EEEEIIIIHHHH poca broma que sere el proxim regidor de cultura i despres ja veureu.

Anònim ha dit...

Ho veieu com hi han comentaris que són força ofensius, hi vull deixar ben clar que no tinc res a veure amb la família ( que suposo ) van dirigits aquests ¨comentaris¨per dir-los d´alguna manera penso que potser seria més correcte dir-los insults i això no ho hauries de permetre, si vols que ha tu no se´t critiqui res.Ho t´ofens sí es fa.

Anònim ha dit...

Mestre, els comentaris fets per aquest senyor son dits per ell mateix, per tant es ell qui ho va dir, mentre feia corre la grossa ell mateix amb els empleats municipals, sent en aquell moment igual que ara un simple ciutada igual que jo i que vos.

AAAHHH, i Jordi no te res a veure amb els comentaris que ell no possa, o com molt be diu Caius Cornelius Tacitus (historiador romà)el que s'enfada per les critiques, reconeix que les tenia ben merescudes.

AUHH un besset d'amor fill meu que jo tambe t'estimo molt.

Anònim ha dit...

Continuo dient que és el Jordi el primer que va començar enfadan-se per les crítiques, d´aquí el seu escrit criticant als que segons ell havient critica; una mica incongruent no em negareu que ho és.Ah hi jo també us estimo molt.

A la citela estan ha dit...

Bueno vient les vostres ultimes intervencions, les quals agraixo pel fet de visitar la pagina.
La veritat es que si ho arribo a sapiguer no publico res.
L'anonim que comenta que jo hem vaig enfadar per les critiques te raó m'enfado per les critiques destructives, per les critiques que afecten a la meua familia a la qual van tractar molt malament l'anterior mora morisca.
Lo que no se'm negarà mai a mi ni a ningu es el dret al pataleo i mes quan les persones que fan la critica son membres del govern local, senyors aixo es lleig, perque son al govern perque natros us vam triar i us debeu al poble.

Si mes no, no patiu no dixare de publicar les meues opinions personal, pero a partir d'ara establire el dret a censura i al que me toqui massa la moral (hachasso).

I ja per finalitzar jo tambe us estimo molt!!

Anònim ha dit...

Jordi aixó sera tant sencill com nosaltres que els varem possar, la proxima treurels, i ja esta, aqui pau i alla gloria, si necesites un cop de ma, ja ho saps, aqui estarem al teu servei.

A la citela estan ha dit...

Gràcies!. Ojala tots els anonims que m'escriuen fossin com tu.
Ja se que voleu restar en l'anonimat pero si mes no agrairia un cop em trobeu pel carrer dir-me... ei que soc jo aquell anonim que t'anima!.

Anònim ha dit...

OK., Jordi pero crec que ja ho he fet infinitat de vegades, cap problema aixi sera.

L'important es la lliure expresió, i que s'acavi amb les maleides censures que ens volen imposar, aquesta colla.

I si no volen ser criticats es tant facil com fer-ho tot una mica mes acurat i amb consens, o retirar-se.

Salut, i que paseu una bona Mora Morisca, que vosaltres la viviu sentimentalment i no com altres que la viuen interesadament.

Anònim ha dit...

Hi ha molta gent que viu la Móra Morisca sentimentalment hi ha molta gent que col.labora desinterasament no sou los únics, i no totes les critiques són negatives també n´hi ha (poques) de positibes,ara quan ens toca a la nostra família són dolentes, ara quan toca una altra família que s´aguantin, per no dir res pitjor,doncs Jordi això no és just i el dret de replica crec que també es lliure i democràtic i això no vol dir que tu no puguis opinar simplement crec que pot opinar tothom sempre que no s´arribi a l´insult o quasi bé.

A la citela estan ha dit...

Completament d'acord amb l'ultim anonim.
Tens raó hi ha poca critica constructiva, jo no critico a una altra familia sino a l'organització, i al menos en aquest escrit no he arribat a l'insult ni molt menos.

El que si demano ara es que no repliquem mes, tenim feina per a que surti la festa endavant aixi que anims a tots los que penquem!

Anònim ha dit...

Molt bona Móra Morisca, gràcies ha tots els que hi heu col.laborat, i fins l´any vinent.