ELS CONFLICTES DEL BARRI o LA MANERA DE FOTRE ALS VEÏNS

Com molts dels pocs lectors del bloc sabran visco el casc antic, visco a la meua estimada citel·la i ho dic en orgull, m’agrada viure aqui... fins ara!

Que la concurrencia no se m’asvaloti per favor!, ni penso dixar a la meua sinyora ni penso dixar el barri, els estimo als dos.. bueno mes a la meua sinyora tot s’ha de dir.

El fet que me porta a pensar aixo es un fet ocorregut ahir dimarts, 9 de juny d’enguany.. ho explico breument:


Cap a les 10 i mitja, estant al balcó prenent la fresca i fumant-me un cigarret, veig com s’interna al carrer on pernocto (que culte que queda no?), una patrulla d’esta la nostra policia autonomica altrament dits lo mossos... be algo ha degut passar... seguidament una ambulancia fa acte de presencia i escoltem (si en plural perque en estes altures ja erem 3 al balco.. un servidor, la sinyora i el gos) o mes be veiem que agafen un botoquin gros i diuen que es “una via publica”... entenent per via publica que el ferits o possibles ferits estaven al carrer i se’l havia de curar.. No vam fer massa escarafalls i van tornar a mirar al pablo motos al nostre televisor pla i assentats al nostre sofa nou. Sentim que marxa l’ambulancia pero acte seguit sentim uns altres soroll que es van anar succeint.. aixi fins a que eren 4 patrulles ... osti quin mun de mossos! Vaig ficam una samaretta per a tapam les carns i vai baixar al carrer i seguidament vai girar cua perque no volia lios..

Este mati me enterat que va haver sang i fetge entre un rus i un nacional, "mal asunto"diuen los veïns, el cert diu un altre es que “sempre hi ha molta mala gent alli”. Un altre vei dia que era sang i fetge d'una altra clase, yo de veritat no ho se, pero no fea bona pinta.

Be despues d’estos fets i d’estes declaracions men dono conte de que es cert que la majoria de trifulques policials i baralles estrafolaries ocorren al casc antic, trobo que es un iman de gent polemica i dificil de definir... Ara algun lector ocurrent pot pensar.. este jordi es un racista i diu estes coses perque la majoria son inmigrants... no us malfixeu que la majoria dels que protagonitzen les trifulques son ben “españoles” com s’autodefinixen i hi trobem algun compatriota de l’etnia gitana (recordem que ser gitano no vol dir absolutalment res, hi ha gitanos que son unes bellissimes persones, treballadors honrats i demes.. pero aqui d’estos no mon toquen.. i que em perdoni la concurrència) i tambe algun català que ha perdut el nort i no sap de quina aigua veure.

Com a tots los barris multiculturals tambe tenim representats la cultura islamica i la comunitat gitana de l’europa de l’est que es prou abundant i que tantes alegries nocturnes mos dona. I tambe tenim com no los fills de gent “acomodada” deste poble que inclus de vegades els sues papis porten a pasturar i ha dixar les seus emprentes al “meu” barri... estos que no me dixen dormir i que se senten ofesos si los hi crides l’atenció... i si crides l’atenció als seus progenitors ya te tracten de subnormal.. tindran collons!!!

De fet este no es motiu principal d’este escrit, si no mes aviat mostrar la indefensio dels veins cap a certs tipos de personages que ronden el “meu” barri en este cas i d’altres en altres casos. Ho explicare mes graficament;

Els veins d’enfront son de l’europa de l’est i tenen el volum de la veu una mica esvalotat.. ara que s’apropa la calor tenen tendencia a sortir de casa enlloc de quedar-si i aixo ocasiona problemes de somnolència al resto de veins... ara be si surtes a dir que callin que son les 12 de la nit i tens ganes de descansar et venen a trobar frases “malsonants” en un idioma que no entens pero que sonen molt malament i com a regal al mati següent te trobes restes de fruita, clasques de pipes i pixades humanes just devant de la teua porta.
I no només aixo si no que veiem en estupefació com a la seua fachada s’adornen 2 antenes paraboliques d’aquelles del digital plus i de pasada entreveus un televisor gran, pla i carissim al menjador... i despues te’ls trobes parlant en les treballadores socials queixant-se que no “tienen trabajo” i que no “tienen comida”, collons! pero si tenen digital plus i una tele que dona pa minjar 6 tribus adricanes durant 2 anys!

Els veins mes conflictius pero son los que van protagonitzar l’espectacle nocturn amb tant de public vestit en uniforme. Estos son del pais pero per mi que tenen un ramalaso raro, raro. Podriem dir que son alegres i amants de les festes pero mos quedariem curts, son uns putos borratxos que l’unic que fan be es pixar, pero a la porta dels veins.. mes que res pa fotrels i monten saraus i toquen la guitarra i canten flamenco (acompanyats del grup de l’etnia gitana, en la que son molt amics i inclus algun sei casa i tot). I no pots dir res, perque si no et foten verd i a estos si que los entens.. que dius “senyors que la meua santa mare no te res a veure en aixo, que nome us dic que si podeu parar de tocar la guitarra que son les 3 del mati i jo treballo i vatros no colla de dropos."
I lo mes fort es que estos personages que te trobes fotense cañes al xiringuito o fuman qualsevol tipo de tabaco mes car que el teu, tambe van a demanar a l’assistent social.... i els hi donen!!!
Lo mes fort es potser l’ajuda que reben de part de certes persones del poble, com que son aixi pobrets i no tenen pa minjar s’els dixa un pis nou i no cal que paguin aigua ni llum que tots natros ya mon farem carrec.
Ojo no estic en contra dels pisos d’acollida per a gent que realment ho necessita pero no pas per gent d’esta alcurnia hombre!!
A banda de la bona voluntat de la gent temerosa de deu i que veuen en bons ulls dixar cases i pisos per a gent en “fractura social” com diuen ells o mes aviat en “cara social” com dic yo que sa de veure la jeta que tenen que a sobre que no paguen aigua, llum i contribució tenen los sants collons de esbroncam a mi o a algun atre vei per dir-los que dixin de tocar la puta guitarra!!!

Aixo no es una denuncia ni un intent d’arreglar el problema perque natros los “españolitos de a pie” no podem fer-ho i esperem pacientment a que la clase politica local fiqui mans a l’asunto... si algun lector se sent identificat, pues mira que sei senti, si algun se sent molestat per les meues paraules penseu que les ai suavizat moltissim i per la resta dire que si voleu comprovar els fets.. “passen i vean, passes continuos en la calle pietat i la plaza de la citela, cada noche oiga cada noche”
A partir d’ara tindre a punt un cubo d’aigua bruta en lejia per a tirar pel balcó a ver si se calma l’asunto! I si mol mapuren monto una patrulla ciutadana i els ostiem a tots!!

au pos aqui queda!
visca el casc antic i visca la citel·la

5 comentaris:

Jordi Alfonso ha dit...

Bueno nen..... ke dir... estos temes apart de retxinflar tot lo ke serien les parts més nobles, altrament dit irritació testicular, altrament dit sobredimensionament genital...poka cosa més hi ha per fer ke posar-nos crema.
És un tema delicat aixó de parlar de la immigració, per por de ke ràpidament et posin l'etiqueta de "racista" i tal ... peró el problema penso no és la immigració, és la PUTA MERDA DE PURRIA ke tenim suelta per este poble, pasturant i donan pel KUL...personatges totalment asilvestrats tant de fora com de casa!!!!! per ke vaya PUTES PERLES AUTOCTONES tenim aki!!!!la história es ke ja en tenim prou amb les nostres, per ke a sobre ens vinguin d'importació.
En fin...encara posaria una serie de tópics ke ja no en tinc ganes de escriure'ls...mala peça al teler..
només volem GENT normal, si a sobre són bona gent millor, sino amb ke no tinguin lo carnet de "DONANTSPELKUL" n'hi hauria prou.
Au pos a cascarla!!!!
Salut

Jordi Alfonso ha dit...

El millor exemple:
Jo tinc un veins Rumanos (ki no a estes altures....)apart de ke sembla ke tota la familia viskin al balcó i ke s'haiguin engullit un SUBWofer cadascú ( doncs deu ser un tret cultural Rumanés, ke no poden parlar amb un tó normal...han de CRIDAR!!!) són resumidament GENT NORMAL i treballadora. A més els nens tornen a plenar la placeta, ke feia una mica de llastima pobreta sense crios jugant...a sobre juguen amb català!!!
D'estos ja en poden venir ke no m'importa ja em posare taps a les AUrelles o adoptaré potser alguna tradició rumanesa i posare veu de Megafono.

A la citela estan ha dit...

lo de la veu de megafono es un tret cultural basic per la gent de l'est es veu.. els meus tambe en tenen de veu d'esta. Esta clar pero que a mi m'han tocat los que no treballen i els que donen mes pel cul... pel tema dels crios pues si esta be que haguin crios pero es que els nostres son salvatges i per domesticar, perque s'havien en lo tricicle per la costa de l'empedrat i es foten unes llets de cuidado i els pares "megafono" els foten bronca!, increible

ha dit...

Avorrit, avorrit no estàs eh?
Recordo que fa uns anys, quan encara vivia a la raval (confluència de carrers Pi i Margall, Sagasta, Convent, Castelar i Anselm Clavé) teníem de veïns als populars "pequeñitos" que ens amenitzaven les nits d'estiu amb "el tractor amarillo". Quines nits més grogues que vam passar, afortunadament, mon pare (que es una mica follonero) feia los mateixos horaris que ells i mai va haver cap escàndol.
Afortunadament, ara tenim a usn veïns que ni se senten (ells a natros segurament que si, perque si no fotem crits la iaia no mos sent)pero resulta que a la casa del cantó entre el carrer Santa Madrona i Chies, hi viuen una saga de rumanesos que tenen la nevera al carrer i l'aigua l'han d'anar a buscar a la font de la baraneta. Moltes vegades quan passes per davant, has de deixar de respirar perque la put a pixum es insoportable.
En fin, estic totalment d'acord amb que la gent canvii de país si no tenen que minjar, però m'agradaria també que se sapiguessin comportar com a persones.

ha dit...

Ah, i Manresa som veïns d'un pis patera de xinos. No fan gaire soroll però haurieu de veure lo munt de matalassos i de roba estesa que tenen i que se veu des de la tribuna.