cronica de la festa. 2a. entrega.

bueno, ya i tornem a ser, passo a "cronititzar" la festa major del dimarts al dijous.. dixarem los 3 ultims dies mes intensos pel final de tot, vale?

Dir-vos antes, que les fotos que ficare estan extretres de RIBERA ON LINE, i que em perdoni si les fai servir,tambe algunes del servei de premsa de l'ajuntament de mora, pero es que yo no ne tinc cap, com vai dir a l'anterior "post", me vai dixar la camara a casa tots los dies, tenia massa fenya.
  • dimarts, 26 d'agost. festa de l'avi a la llanterna, un goig col·laborar en este acte, ajudant a nando en tot lo que convingui i veen que ancara que pasi la edat la gen gran esta mol i mol activa. res en este acte no me toca suar... menos mal! Ho vam preparar practicament tot al mati, vam sopar en los iaios i despues vam fer la nostra fenya, l'acte en si, l'entrega de premis al uelos.. quins aplausos, quina manera de passau be, los abuelos eh, que natros som carques pero encara mos conservem be. Despues de tots los premis, passen a la plaçad e la cultura, a l'espectacle... i que volen los abuelos, pues carn!, carn jove!, pit i cuixa vamos, i ne van tenir i tan i un bon munt. L'assitencia a este acte va ser de lo mes concorreguda, deu ni do. La gincama dels jovens al poli, me van dir que normaleta, la gent seu va passar be que es lo importantimecres 27 d'agost. sopar popular.. i tan popular, casi 600 persones a sopar al passeig, unes taulades llargessssss, i un far de caminar amun i avall que me rio yo dels corredors de fondo del jocs de pekin estos! com sabeu vam fer fiedua.. i quina paella mes grossa manos!, mos va tocar treure-la del foc i per poc sem desancaixen los hombros, i que pesava la condenada i cremava i tot. Lo sopar be, bo i maco, yo me vai ficar a servir aigua i morapio a la gent... uff que cansat.. la gen no te aguant, erem dos pa servir a 400 persones i realmen la gent te tracta mal. un anecdota bona; "estava yo dixan botelletes de vi i demes i una sinyora aixeca lo braç i fen aquell soroll caracteristic an los dits, solta; "ep xato. xato!".. me giro i li pregunto: "que vol sinyora?", "portem mes vi home vinga"... yo anava crusat, me giro i li pregunto "que hi fica a la samarreta?"... "Comissió de festes", me diu la guapeta..., yo li contesto amb un somriure a la boca;" pues quan hi fiqui camarero me podra cridar xato, cambrer o garson com millor li vingui"... quina barra tu". Despues d'aixo vai fer cap al concert POLISONS... quin mal de cap, suposo que era la musica, pero me sembla que tambe va influir els wiskis... de tota manera un concert ven apanyat tu
  • dijous 28 d'agost, de bon mati a esmorzar los de la comissió.. mos espera un dia força llarg i tenim molta fenya per a fer.. preparem les escales de missa per al prego, suant, atra vegada per a que tot quedi guapet i mono. despues a la 1 el repic de campanes i els coets que van fotre una sorollada. a la tarde visita pel poble an les autoritats i despues lo prego, com sempre ben maco i precios, la pregonera sensacional i los tenors arregladets. el ball de plaça a la plaça de dalt ple com un ou i al poli disco mobil. Val a dir que sempre es un dia d'impas per a natros los de la comissió i que portem desde les 8 del mati en marxa i a mi personalment a les 2 del mati no sabia on fotrem, tot i aixi a la disco mobil me vai pinplar 3 cubatilles que sabien a gloria. i a dormir que el divendres encara teniem mes fenya.
Bueno de moment esta tot be i nem recuperant la memoria dels dies de falten.. lo dit com en l'anterior, si teniu fotos mes les envieu i les publicarem i si teniu algun comentari pues aqui estic.

au pos aqui queda!

visca el casc antic i visca la citel·la

1 comentaris:

ha dit...

A ma mare li van ancantar los tres tenors.