cronica de la festa. 3a entrega i final

  • Divendres 29 d’agost. A les 8 del mati sona el despertador.. ufff nomes ai dormit 5 hores.. quin pal, dutxada i pa la plaça de dalt que s’han de rentar, coure i servir 400 kilets de musclos, re una tonteriada però sa de fer. A les 9 i mija comenten les primeres ebullicions i les primeres suaves, a les 10 i mija lo primer incident, la meua pantorilla va sofrir una cremadeta amb una ansa d’una de les cassoles que teníem al foc… baixen tots los sants en fila i arrugo lo morro i fai lo cor for, desprès ja me curare ara als musclos. A les 12 i mija teniem practicament dos terceres pars cuites i ja mos surtien los musclos per les aurelles… a la una una marabunta de gent conquista la plaça i comenta el ritual del servir.. que famolencs tots osti! Ni ha que fan hasta 7 viatges… a mi ni m’agraden los musclos ni l’aulor que fan al coure’s, però no volies pastel pues tres talls, coure musclos. Entre tot això la gent ja sa cansat perque han anat en bicicleta, i deu ni do el mun de biciclistes, vora 370 que se diu aviat, a mi com sabeu la bicicleta no me va.
cremada a dia d'avui...
  • Continuant divendres, a la tarde a les 5 a la carretera.. mes suada si cal a colocar cadires.. en estos moments es quan penso, qui t’haura enbolicat en tot aixo.. NINGU que manvolico tot sol, però m’agrada. A punta de nit mos enfundem los tejanos vells i un barret de palla i als correfocs, aquí no hem vaig cremar mes, tot s’ha de dir, i dono les gracies a la Mari carmen dels diables per dixam posar la seua jaqueta de roba anti cremades.. quina passada.
  • A la nit comença atra vegada la festa, ara no tenim fenya però me mola anar als concerts de la part de dalt de la carretera… mos portem natros una mica de beure a la furgo.. astubiadors com sempre i mes practic que fer cua al bar. Los grups sensacionals i els cubates tambe sensacionals... fotos pillades de la web de la banda puig
  • Dissabte 30 d’agost. Mai adormit i potser fare tard.. merda ai mirat malament l’hora es massa pronte... a les 11:45 estic a la plaça de baix, hem de preparar la cursa pedestre.. i en lo sol que fot no podriem fer les curses de banda de tarde o al mes d’octubre que fa mes festa? No no que sino no siria festa major! Montem les balles al costat de l’arribada per a contindre a la marabunta de gent.. si no se mos fiquen hasta les buxaques i aixo molesta a la gent de corre. Les curses be sense cap incident a remarcar i sobretot no me van fotre cap bronca. Per aquells que diguin yo no te vai veure agafan els guanyadors o fent tal o qual, yo soc LA VOZ de la cursa pedestre, aquell que no es cansa de repetir “per favor, despegeu el carrer per l’arribada”.
  • A la tarde despues de la migdiada al poli a muntar totes les taules per al ball de nit… quina currada, les taules a la mida exacta d’una manera concreta que si no no entren… tot i aixo mos mig barallem an los tecnics de la orquesta per a col·locar la taula de so i tota la pesca, al final però mos aclarim i no arriba la sang al riu però les mirades asesines del tecnic mos acompanyen tota la tarde… coses que te ser de la comissió. Ara vai comprovar que portar la samarreta que mos identifica pot ser efectiu… i tant efectiu. Intento reproduir la conversa;

Tècnic: no no la mesa tiene que ir mas al centro...

Muntador: no puede ser hombre que tenemos que dejar un passillo

Tècnic: como que un pasillo?

Muntador: Si para la pubillas que salen i toda la pesca..

Tècnic: i quien cojones ha dicho esto, yo tengo que estar en medio i centrado!

Muntador: Este xico (em senyala a mi, i jo carregat de taules)

Tècnic: ah si, i quin es este xico, a mi no me manda nadie eh! Tu quien eres para decir donde debo ponerme? (me pregunta dirigint-se a mi)

Yo: sense obrir la boca, me giro li ensenyo lo que hi possa a la samarreta i silenci absolut…, potser tambe va ajudar la mirada asesina que sem posa en moment aixi.


  • Mentre natros suavem ficant cadires, al riu es suava remant. Felicito a la muleta JOANA per la seua victoria, animo nois! A la nit, tot mes o menos be, bastanta gent al ball i l’orquesta gran espectacular.. la petita de relleno pero yo era lo que intentavem. Sobretot que no faltin los cubates, tres o quatre ne van caure.. i a dormir.
  • Diumenge 31 d’agost, avui per a mi poca fenya, a dinar a cals papes i despues a preparar-nos per a la carrossa. Mu vai passar teta a les carroses tu, per haver-les recuperat engunay encara ni havia força, pero la gent no estava participativa i nomes te podies enfrontar confetilment en aquell que encara recordaven los altres anys. Natros bruts com un afam, com sempre i a disfrutar. Los gegants diuen que be, jo no hi vai anar. Los focs pues eso focs.. una mica tristos, tot sa de dir, pero penso que de cara a l’any que be hem de mirar de demanar-los a algu atre o si conve tirals natros. Lo que esta clar es que uns focs macos son lo millor de la festa major, dixant de banda musclos, curses, muletes, gegants, carroses i tota la resta.
Bueno ya se ma acabat la corda… ara a esperar els comentaris que sempre son ben rebuts, encara que siguin dolents. Au pues, bona resta d’any, bon Nadal, feliç any nou i si deu vol l’any que be mes festa majo. Mes endavant quant les tingui ficare un especial de fotos de les carroses, anavem l'almogavers.

au pos aqui queda!

visca el casc antic i visca la citel·la

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Et felicito. ja es pot veure que t´has pegat una currada per festes

A la citela estan ha dit...

gracies, a mes de currada cremada i amb los hombros casi fora de lloc. la meua pregunta es; tota la gent com ara tu que no formeu part de la comissió.. que n'opineu de la mateixa?

ha dit...

Jo vul vore les fotos de la carrossa-almogàver!!!!!!
Quina emvejeta mareeeeeeeeeeee

Kepa ha dit...

Las fiestan está muy bien, aunque lo de la fiesta de los quintos.... tengo mis discrepancias, me resulta un poco "anacrónico", al menos visto desde 600 km de distancia y con una diferencia de 25.000 habitantes. Ya parlarem al respecto jejejej

Kepa ha dit...

Por cierto, que finalmente ya he visto que teneis al "capitan Harry" como nuevo alcalde. A ver si localizamos a "Proctor"....

Jordi Alfonso ha dit...

Felicitats des de les meues parts!!! heu treballat molt i no és pot dir res més, sempre hi han coses ke agraden més ke altres peró per gustos, colors! Jo trobo ke han estat unes Festes molt rodonetes... los detallets ja te'ls diré de face of face...pero no són gaires.
Felisitats un altre cop a la Comissió i personalment a tu ke si tots vivissim i sentissim amb la meitat de passió les Nostres Festes potser serien d'una altra manera...........

PD: continuo esperant lo cony de samarreta, ke per cert va kedar força be, feliciteu al paio ke la va fer...un puto Crack!!!XDDDD


PD: Ar no és lo moment de crítikes, és lo moment de reflexions ke no és lo mateix!!!