comença la costa (i empinada)

com que este blog no te una tematica concreta, si no que es mes aviat anarquic i sense sentit, vai a divagar sobre lo que mos dixen detras i sobre la que ve per davant. u centrarem en tematica local, social i politica (encara que d'este ultim no m'agrada parlar).

En quan a la tematica loca (festes, tradicions i d'altres)

Lo 2008 mos ha dixat una serie de bones coses, al menos per a mi, tant embolicat que estic culturalment i activament en les festes del poble, van vindre els reis, en cavall, com fea anys que no es veen, no va caure be el canvi, pero sempre es fa per a millor, pero tot i aixi los que ho troben tot malament aixo tambe els va sentar com un clatellot i a criticar s'ha dit.
despres vam ficar-nos de cap a sant antoni, encara en fan aulor els guants a sardina pero que hi farem, lo que te de bo esta festa es que el tema de minjar a tothom agrada no hi ha queixes de la part critica de la població si no mes aviat conversa de jubilat donant una serie d'instruccions per tal que el currantes fiquin, facin, coigin o piquin mes fort, millor, d'esta manera o d'esta atra, pero res mes.
El carnaval va estar força distret, el que escriu va passar a l'altre bando per a intentar criticar als organitzadors, pero com que no s'em dona massa be l'unic que va passar es un fred a l'hora de sopar i ya esta...
La semana santa, ... santa i pura. enguany a fet 20 anys que vaig a la processó del calvari... uns quants. Com sempre la semana santa desde fa uns 8 anys suposa per a mi un fet alliberador i participatiu, a més enguany també m'he involucrat mes i per a mostra el bloc de la semana santa.
La Mora Morisca... especial, com alguns sabreu natros (yo, la dona, el cunyat i la cunyada, los crios, els colegues..) mos reunim per fer lo que millor sabem "soroll", o musica segons an qui parlis, i si no una mostra al bloc almogaver
Les festes, ampliament comentades al bloc, pero per qui s'ho ha perdut croniques de les festa
Despres fins al 12 d'octubre no vaig fer lo que mes m'agrada .... fer algo per la cultura, per a mostra l'article següent
I culturalment aixo ha estat tot, esclar que hi van haver d'altres manifestacions culturals pero desgraciadament jo no hi vai ser i no tinc ni coneixement de causa ni cap grafisme per aportar.


tematica social i politica (basicament la crisis.. que diuen que afecta a tothom, pero el ric cada dia ho es mes)
la crisis mos afecta a tots pero mes al cap visible deste poble.... l'ajuntament mal pensats!, sempre hi ha hagut polemica amb l'ajuntament, els politics i l'oposició pero ara encara es nota mes. No vull entrar a parlar de temes que de ben segur qualsevol lector em rebatria sobradament i em dixaria molt mal parat. Només me baso en noticies pubicades a diverses webs i com tothom amb lo boca aurella que tants bons resultats retorna, encara que, les informacions començen en un forat petit i acaben en un crater de mides descomunals que amenaça la supervivència local... esta clar que les webs que oferixen forums de discussió on lo de menos es la noticia en si i lo que prima es qui la diu mes grossa, ajudi a pensar que este poble esta acabat i que hauriem de fotre una gran foguera per a cremau tot i començar de zero. Es ben cert que aquesta idea es molt radical pero mes d'un ho pot arribar a pensar i inclus li semblaria be i tot.
Pero amics jo dic que el poble no esta acabat, esta ferit, mig desangrat, amb les butxaques foradades i a sobre hi ha una colla de "raboses" que necessiten mes aviat poc per saltar i rematar-lo com una vulgar llebre... pero jo encara vaig mes lluny, es possible una salvació, no ha de ser un miracle perque d'estos ya no s'en donen.. per moltes espelmes i ciris a les mares de deus i d'altres especies de sants.
Per culpa de la crisis, la cultura i les festes siran mes deficitaries que mai, per aixo fai una crida al poble, una crida a participar mes si cap en tots els actes, festes, festetes, verbenes, processons i d'altres que es facin, es cert tenim pocs diners pero rendixen molt mes si el poble acompanya i fa que qualsevol ball es convertixi en un espectacle digne de menció. La gent hauria de dixar de queixar-se tant i intentar fer la seua feina tant be com sap i conformar-se en lo que te sense preguntar-se insistentment que te o dixa de tindre el veí. Hauriem de dixar de banda el despotricar sense cuartel als forums democristians de la zona i intentar un consens politic social i local molt potent que fes de mora, un poble millor. I recordeu una cosa; "Els que han sortit no ho han fet tant malament i els que entraran no ho faran tant bé".... vamos parlant clar que estos millons que se deuen es seguiran devent, perque fa molts anys que ho arroseguem, pero penso que es molt logic que es deguin a les entitats bancaries (a les que odio profundament), que no pas al currante, al treballador, a l'empresari. I com diu algu molt proper a mi; "Si fos jo, marxaria devent-ne encara mes, a veure si se'n surten els altres".
Bueno ja he divagat prou, espero que enguany sigui un pel mes satisfactori i finalment mos donin calers los de madrid, s'acabi amb los de la ETA (que sinyors meus fa feo aixo de ficar bombes), la crisis remonti i que me toqui la primitiva o l'euromillones, cony!!!

au pos aqui queda!

visca el casc antic i visca la citel·la

8 comentaris:

moradebreonline ha dit...

Hi ha crisis, hi crisis, no ho oblidis, una cosa es el deute anterior, i l'altre el deute actual, amb els credits d'aquests bora sis anys, amb subvencions perdudes per defecte de forma, amb una llei de barris paralitzada, la compra de la tomatera paralitzada, una subvenció pel camp de gespa artificial de 75.000 €, quan la Generalitat subvenciona la meitat del cost total, els diners subvencionats del PUOSC per començar el casal d'entitats qui sap on an anat a parar, etc, etc, etc.... espero no t'enfadis es la meua opinió.

A la citela estan ha dit...

no m'enfado, al contrari tens molta raó, hi han hagut molts entrebans propis que han dificultat l'arribada de certes suvencions, pero només caldria dedicar mes temps a cercar subvencions, que n'hi han, per aquelles carteres susceptbles de ser deficitaries arreu, culura, festes, obres.... Se que es una feina dificil pero es pot aconseguir. Recordem pero que encara que al final de la legislatura aconsegueixin els objectius, el deute existent seguirà aqui.

moradebreonline ha dit...

I ara sols feia falta acomiadar una bona part de la brigada, primer es incoherent i posar-se mes terra al damunt, o be es que tenen pensat subcontractar les feines que realitza la brigada. Aquesta idea ja fa molt que planeja pels caps dels alcaldes d'aquesta legislatura, oblidan que si a les seves respectives feines la seva empresa fes el mateix, que els hi pareixeria, per no parla dela contractació de l'home de confiança amb el beneplacit d'ERC, veurem com acaba aquest tema de la brigada es un tema pèr seguir de prop.

moradebreonline ha dit...

I tu que tant et dediques a les festes i cultura, i ets una part molt implicada i currant de la Móra Morisca, jo he parlat amb regidors de diversos ajuntaments que fan festes paregudes i segons me comenten s'autofinancien elles soletes, creus que aqui a Móra no seria posible? I si es aixi perque no es fa? per comoditat i interes de la regidora suposo.

A la citela estan ha dit...

Crec que es possible una part d'autofinançament, o practicament tot en festes de caire mes cultural com seria la mora morisca, només falta picar a les portes mes adequades i buscar els calers. Calers que es podrien rebre perque com he dit es una festa de caracter cultural. Crec que es mes per comoditat o per manca de suficient interes, perque buscar, participar i justificar les subvencions comporta certs sacrificis. En quant a les altres festes, penso que es podria buscar mes la complicitat de les associacions que reben subvenció de l'ajuntament o be crear una associació " Comissió de Festes de Mora d'Ebre" que pel simple fet de ser associació pot sol·licitar ajuts a instàncies superior que un ens public no pot sol·licitar.... tot seria estudiable i podriem fer-ho efectiu pel be comu, que en penses?

moradebreonline ha dit...

Per aquii van els trets, d'aqui que aquest la crisi ni cas, en perjudici de tota la població, tot a cop de talonari i targa, com al futbol, tindrem que començar a parlar-ne a moradebreonline de numeros ben aviat com han fet valentment els de CIU amb el panflet repartit.

Salutacions cordials.

Anònim ha dit...

Jordi, estàs trepitjant terreny pantanós i t'hi pots enfangar,ets un currante total sense cobrar ni un duro, però com de costum parles de temes amb els quals no tens suficients dades com per demostrar o valorar, però tu sense pensar te tires a la piscina i l'amic de moradebreonline t'utilitza com a pantalla dels seus interessos. De bon rotllo, tu saps si es demana subvencions per la Móra Morisca?

A la citela estan ha dit...

Si Plaça de Mitg alguna s'en demana, pero penso que s'en podria demanar alguna mes no? Sempre s'intenta demanar alguna subvenció pero jo hem refereixo a plans mes ambiciosos aprofitant que tenim una festa molt elaborada com es la mora morisca.
I no. no trepitjo cap terreny pantanos, estic evocant una idea personal i un sentiment interior i no tinc cap gana de discutir sobre politica, aixo ho dixo per als foros democristians....