Cuento classic per a nens

avui m'ha arribat un correu on s'explicava en classic conte de la cigarra i la formiga, que ilustra clarament com esta repartit el pais en el que s'inclou el nostre "pais".



Versió clàssica

La formiga treballa amb totes les forces tot l'estiu sota una calor aixafadora. Construeix la seva casa i s'aprovisiona de víveres per a l'hivern.
La cigarra pensa que la formiga és ximple i es passa l'estiu rient, ballant i jugant.
Quan arriba l'hivern, la formiga es refugia en la seva casita on té tot el que li fa falta fins a la primavera. La cigarra esfredolida, sense menjar i sense recer, mor de fred.

Fi



Versió espanyola (llicència estremenya)

La formiga catalana treballa amb totes les forces tot l'estiu sota una calor aixafadora. Construeix la seva casa i s'aprovisiona de víveres per a l'hivern.
La cigarra espanyola pensa que la formiga és ximple i es passa l'estiu rient, ballant i jugant. Quan arriba l'hivern, la formiga es refugia a la seva caseta on té tot el que li fa falta fins a la primavera.
La cigarra esfredolida organitza una roda de premsa en la qual es pregunta per què la formiga té dret a habitatge i menjar quan vulgui, quan hi ha uns altres, amb menys sort que ella, que tenen fred i fam.
Telecinco, Antena 3 i la Cuatro organitzen un programa en viu en el qual la cigarra espanyola surt passant fred i calamitats i alhora mostren extractes del video de la formiga catalana ben calentita a seva casa i amb la taula plena de menjar.
Els espanyols es sorprenen que en un país tan modern com el seu deixin sofrir a la pobra cigarra mentre que uns altres viuen en l'abundància. Totes les televisions posen a parir a la formiga separatista catalana.
Les associacions contra la pobresa i d'actors es manifesten davant de la casa de la formiga. La SGAE proposa una taxa més en els DVD. Iñaki Gabilondo organitza una sèrie d'articles en els quals qüestiona com la formiga s'ha enriquit a esquena de la cigarra i insta al Govern al fet que augmenti els impostos de la formiga de manera que la cigarra pugui viure millor.
Responent a les enquestes d'opinió, el Govern elabora una llei sobre la igualtat econòmica, una llei sobre el matrimoni homosexual entre cigarres i una llei amb caràcter retroactiu d'anti-discriminació.
Els impostos de la formiga han augmentat i a més li arriba una multa perquè no va contractar a la cigarra com ajudant en estiu. Les autoritats embarguen la casa de la formiga, ja que aquesta no té suficients diners per a pagar la multa i els impostos. La formiga marxa d'Espanya i s'instal·la amb èxit en un altre país creant una fortuna amb el seu treball i esforç.
Telecinco fa un reportatge amb Matamoros on surt la cigarra amb sobrepes, ja que s'ha menjat gairebé tot el que hi havia, molt abans que arribi la primavera. L'antiga casa de la formiga es converteix en alberg social per a cigarres i es deteriora al no fer el seu inquilí gens per a mantenir-la en bon estat.
Al Govern se li retreu no posar els mitjans necessaris. Es posa en marxa una comissió d'investigació que costarà 10 milions d'euros.
Mentretant la cigarra mor d'una sobredósis. La Ser , Cuatro i TVE critiquen el fracàs del govern anterior per a intentar corregir el problema de les desigualtats socials. La casa és okupada per una banda d'aranyes lesbianes. El govern es felicita per la diversitat cultural d'Espanya.

Fi

Mireu a mi m'ha fet gràcia, no tinc res en contra dels extremenys i de la resta de l'espanya plural que dieun, pero no em negareu que ilustra molt be les desigualtats socials entre territoris. Natros paguem molt mes que d'altres autonomies i aqui estem tu igual que sempre, aixi que a patir amics.


2 comentaris:

Anònim ha dit...

Un conte genial! Quina sort que tenim los catalans, que som capaços de riure-mos de les nostres degracies!

mireia ha dit...

Sort dels catalans... suposo que sí, Alba... però d vegades és pesat treballar tant perquè et fotin la mà a la cartera cada moment, no?
Respirem profundament...